Lesmateriaal

Beste docent,

Leuk dat u met uw klas naar Het Mysterie van Alkmaar komt. Om de leerlingen de voorstelling optimaal te laten beleven, vragen wij u om met onderstaande lessen en deze website aan de slag te gaan.

Het belangrijkste is dat u met uw klas de 3 liedjes instudeert, zodat uw leerlingen in de voorstelling de liedjes mee kunnen zingen met de acteurs en het orkest.

De site bevat naast dit lesmateriaal een homepagina met een mysterieuze omgeving waar de leerlingen op onderzoek uit kunnen gaan. We hebben hier raadsels, mysteries en quizzen verstopt waar de leerlingen zelfstandig mee aan de slag kunnen.

Hieronder een overzicht van de website:

 1. De home pagina.
  Hier kunnen de leerlingen zelfstandig mee aan de slag. Op deze pagina zijn filmpjes en een vijftal raadsels of mysteries verstopt die de kinderen kunnen ontdekken en oplossen. Op deze pagina staan ook de filmpjes die in de lessen worden behandeld. De site geeft de leerlingen automatisch feedback op de ingevoerde antwoorden.
  Klik hier voor een duidelijk overzicht van alle raadsels en mysteries op de website.
 2. De docenten pagina.
  Hier staan de lesbeschrijvingen en alles wat u voor de lessen nodig heeft. Hierbij is de hoofdzaak dat de kinderen de drie liedjes kunnen zingen.
 3. De informatie pagina.
  Op deze pagina kunt u alle informatie met betrekking tot de voorstelling vinden.

Veel plezier en tot bij de voorstelling!

We kijken ernaar uit!

Les 1
Kom alles te weten over de Grote Kerk en leer het lied: Haal rustig adem.
Naar de les >

Les 2
Leer alles over het orgel en zing het lied: Volare.
Naar de les >

Les 3
Maak kennis met de viool en leer het lied: Jaloezie.
Naar de les >